Ny Alpha- och Betakurs startade torsdagen den 17/9 2020 kl 18.30 och fortsätter varannan torsdagkväll in i nästa termin. Tyvärr har vi beslutat att skjuta upp fortsättningen av kursen tills myndigheterna kommer med nya riktlinjer så att fler än åtta personer kan träffas.

Alpha är en rad kurstillfällen då man tillsammans utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor skapade för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna att delta. I dag finns Alpha i över 170 länder. Sedan start har mer än 24 miljoner människor gått en Alphakurs och materialet är översatt till 120 språk. I Sverige har drygt 100 000 personer gått kursen sedan start.

Ingen Alpha är den andra helt lik, men de flesta har tre saker gemensamt: Mat, föredrag och ett gott samtal. Beta är en fortsättning på Alphakursen.

I Brokyrkan brukar vi ha en kurs om året, med början i september. Vi är då ett gäng som träffas varannan torsdag under hösten och vintern. Vi äter tillsammans, ser på en film med ett föredrag och tar sedan kaffet med oss till goda samtal i mindre grupper där alla samtalsämnen och frågor är tillåtna.