Så här i nyårstider brukar i alla fall jag se tillbaka, inte bara på året som gått, utan på hela livet. Ibland säger man att tiden går så fort, och visst gör den det, men när jag tänker på allt som hänt, vem jag har varit och vem jag har blivit, så förstår jag ändå att åren måste ha varit både många, långa och innehållsrika. Under det nya året kommer vi att uppleva mycket nytt, men också minnas det som har varit. Vi här i Brokyrkan får fira ettårsdagar, både av kyrkolokalens invigning och den nya församlingen. Någon kommer att fylla jämna år och ytterligare någon sörja en bortgången livskamrats dödsdag. Vi minns dagarna som gått på olika sätt.

För tio år sedan, 2009 gick jag näst sista året på min pastorsutbildning. Så spännande det var att lära sig mycket nytt om Bibeln och den kristna tron. Jag läste religionspsykologi, bibelteologi och dogmatik med strålande lärare som Roland Spjuth, Patrik Wahlund och många flera. Lärare som älskar Ordet och som vill dela med sig av allt som de kan. De gör det med kärlek och passion och därför är åren jag gick på Salt ett fantastiskt minne som jag bär med mig för alltid. Jag hoppas att dessa lärare vet om vilket starkt och positivt intryck de gjort och gör på så många elever.

 

För 20 år sedan var livet helt annorlunda. Hade någon då sagt till mig att jag om tio år skulle läsa till pastor och om ytterligare tio år arbeta i församling så hade jag gapskrattat. Ingen hade kunnat gissa det om mig. Eller som min bror sa när jag några år senare hade tagit emot Jesus i mitt liv: ”Om Anneli kan bli frälst, så finns det hopp för världen”. Jodå, hon kunde både bli frälst och pastor. Otroligt men sant!

Och nu är året 2019 här. Jag har inte givit några nyårslöften, därför att jag alltid glömmer vad jag lovat efter bara några dagar. Men jag har börjat att läsa Bibeln enligt en bibelplan som jag hittade i min nya Studiebibel. Den börjar med att man läser ett kapitel ur Första Mosebok, Psaltaren och Matteusevangeliet varje dag och sedan fortsätter det enligt en speciell plan. Det hela går ut på att man läser om händelserna i den ordningen de verkligen inträffade, vilket är speciellt relevant i Gamla testamentet. Jag kommer att lägga ut reflektioner från denna läsning här på bloggen och hoppas att du vill följa med.

Gott nytt år, kära vän! Låt det bli ett år där Jesus får vara inblandad i allt du gör. Det ska jag försöka låta Honom vara. Jag tror att allt blir så mycket bättre då och jag längtar efter att Han ska finnas med i livets alla områden så att det här året blir ändå mer spännande än alla tidigare år.

Skriv gärna i en kommentar och berätta hur du ser på det nya året. Har du gett något nyårslöfte eller om du har något annat du vill dela med dig av.

Varm välsignelse

Anneli

 

2 kommentarer

 • Magnus Andersson,

  Tack för att du delar med dej av ditt liv och dina erfarenheter!

  Önskar ett välsignat 2019 här i Hok och Svenarumsbygden!

  / Magnus

  • Anneli Rehnberg,

   Tack Magnus!

 • Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Previous reading
  Be och vänta!
  Next reading
  Snart jul igen